Antalis packaging
Optimalisatieconcept machines versus materiaal verbruik

Uit ervaring weten wij dat bedrijfsprocessen binnen ondernemingen vaak niet optimaal op elkaar zijn afgestemd. Vaak wordt er vanuit een procurement bepaalde verpakkingsmaterialen ingekocht, die in het verwerkingsproces gebruikt en verbruikt worden op o.a. verpakkingsmachines. Een eerste stap om het verbruik van verpakkingsmaterialen te verlagen, is de materialen op de verwerkende machine(s) afstemmen.

Een goed voorbeeld om dit te illustreren is rekwikkelfolie. Een vaak gebruikte folie is een power folie, die gemiddeld 250% gerekt kan worden. Een overgroot deel, 85%, van alle rekwikkelaars in Nederland staat niet goed afgesteld op de rekwikkelfolie die men op de machine gebruikt. De conclusie is, dat er vaak te dure rekfolies worden ingekocht die niet optimaal worden verwerkt op een palletrekwikkelaar. Een goedkopere folie met een lager rekpercentage had in dit geval dezelfde performance geleverd tegen aanzienlijk lagere kosten.

Dekker Packaging ondersteunt bedrijven bij het optimaliseren/certificeren van verpakkingsmachines. Dit betekent dat er met de operators gezocht wordt naar de optimale instelling van de machines en dat er samen met de afdeling inkoop ook geanalyseerd wordt welke verpakkingsmaterialen de meest economische aanschaf zijn op basis van de toepassing. Na analyse worden de operators getraind en wordt er per machine een certificaat opgesteld met welke instellingen het meest optimale resultaat wordt behaald. Met dit concept optimaliseren we niet alleen uw verbruik, maar zorgen we er ook voor dat uw klant een optimaal verpakt product ontvangt. Dit concept kunnen wij uitvoeren op al onze productgroepen.